Moderne hytte 1051 m.o.h.

Jørn Gunnar (52) er opprinnelig fra Hol, men bor nå på Lillehammer sammen med sin kone. De er begge glad i naturen og liker spesielt fjellturer både med og uten ski på beina. I 3-4 år leide de en hytte på åremål på Holsåsen, et område Jørn Gunnar har en nær tilknytning til fra oppveksten. En dag de var på tur på Holsåsen så de en hytte som var under oppføring. De likte begge umiddelbart hytta og kontaktet Skarvhytta, som stod for byggingen, for å forhøre seg om mulighetene for å kjøpe denne. Den aktuelle hytta var allerede solgt, men paret klarte ikke å legge vekk tanken om en slik type hytte.

En hyttedrøm blir realisert

Etter dialog med Skarvhytta om hvilke muligheter som fantes, falt til slutt valget på å bygge en Nuten 88. Dette er en moderne hytte med store vindusflater som slipper naturen inn og potensielt gir en fantastisk utsikt. Nuten 88 er en romslig og arealeffektiv hytte med fire soverom, noe som var viktig for Jørn Gunnar og kona da de har to ungdommer som også gjerne blir med til fjells.

De hadde derimot ingen tomt på tidspunktet avtalen ble signert, men her kunne Skarvhytta bistå. Ingar i Skarvhytta bistod med nyttige innspill i valg av tomt, og hvilken hyttemodell som egnet seg til de to ulike tomtene. Alt fra byggesøknad til dialog med utmarkslaget som leverer infrastruktur som vann og strøm ble ordnet av Skarvhytta, og paret kunne glede seg til dagen hytta stod klar til deres bruk. Tomten ligger på hele 1051 m.o.h og er i dag den høystliggende Skarvhytta på Holsåsen. Med denne beliggenheten og valget av en hyttetype med store vinduer vendt utover i terrenget, har de en slående utsikt til Hallingskarvet.

Modulhytte med enkle tilpasninger

Nuten 88 er, som de øvrige modellene til Skarvhytta, elementbaserte hytter med en klar plantegning. Det er likevel rom for noen tilpasninger, og dette ønsket Jørn Gunnar og kona å benytte seg av. Som standard leveres hytta med kledning av lerk, men paret valgte heller furu for at hytta skulle passe bedre inn med de øvrige hyttene i feltet. De ønsket også en oppgradert og større utebod for å få plass til ski og annet utstyr de ønsket å ha tilgjengelig på hytta. I tillegg tok de bort ett gavlvindu for å få økt areal i 2.etasje og det ble lagt inn varmekabler i innebod.. Resultatet er en behagelig og plasseffektiv hytte med slående utsikt og lite innsyn fra naboer og forbipasserende. Akkurat slik de ferske hytteeierne ønsket seg.

Nuten 88 – Stue

Når vi spør Jørn Gunnar om hvordan prosessen var, er han rask med å skryte av servicen de har fått av Skarvhytta. Deres kontakt i Skarvhytta var svært ofte innom byggeplassen for å følge opp håndverkere og var flink til å videreformidle oppdateringer til de spente hyttekjøperne. Som tidligere nevnt tok også Skarvhytta ansvar for alt det praktiske rundt infrastruktur, nabovarsel og innplassering av hytta på tomten. I tillegg ble hytta overlevert til avtalt tid og innenfor avtalt fastpris, som selvfølgelig er svært viktige elementer i en slik byggeprosess. Nøkkelen ble overlevert og etter kun to kjøringer med stor kassebil var paret ferdig innflyttet i sin splitter nye hytte.

En moderne hytte med mange gode egenskaper

Mot slutten av praten med Jørn Gunnar spør vi om han kan lage en topp 3-liste over hva han har satt mest pris på med hytta og byggeprosessen. Listen ble som følger:

  • Utnyttelsen av arealet
    Nuten 88 er i utgangspunktet en romslig hytte, men planløsningen gjør at hytta føles enda større. At man også har god plass til hele fire soverom uten at det går utover plassfølelsen, er et stort pluss.
  • Store vinduer og naturen helt inn
    Hyttas mange store vinduer og plassering med utsikt utover slående fjellandskap er en god kombinasjon som paret setter høyt.
  • “Plug and play”
    Jørn Gunnar beskriver flere ganger hele prosessen som “plug and play”. Med det mener han at alt var 100% sømløst fra valg av hytte til hytten var innflyttingsklar. Alt avhvitevarer, peisovn og panelovner var inkludert i fastprisen, og det eneste de måtte ordne selv var inventar og annet løsøre. En behagelig og uvurderlig faktor.

Sitter du også med en hyttedrøm du ønsker å realisere? Skarvhytta har mange ulike modeller tilpasset dine behov og vi tar mer enn gjerne en hytteprat for å diskutere hvordan vi kan hjelpe deg med din drøm.

Nuten 88 – Sett fra overetasje

Andre aktuelle saker