BÆREKRAFT

Fysst – bygger for fremtiden

I Fysst er vi opptatt av å bygge rimelige, kompakte hus, leiligheter og hytter som tar hensyn til miljøet. Ett grep er å sørge for en moderne arkitektur, som spiller på lag med naturen. Men vi er også opptatt av mange andre viktige verdier.

Bærekraft

I Fysst har vi et mål om å være i front med å skape bærekraftige løsninger

 • Arkitekttegnede bygg – alle våre hytter og hus er arkitekttegnet, med stort fokus på trivsel og kvalitet. Vi leverer mikrohus, kompakthus, modulhus, leiligheter og kompakte hytter som stiller store krav til arealeffektivitet. Små bygg med gjennomtenkte løsninger gir deg lavere driftskostnader. Solid kvalitet øker bruksverdien for deg.
 • Lokal produksjon – all hytte- og husbygging hos oss skjer lokalt i dalen. Først som elementer i Norges mest moderne elementfabrikk på Nesbyen. Elementene
  monteres ute på tomten. Å bygge fjellhytte lokalt gir best logistikk, som er best for fjellet.
  • Rask produksjon – ved å produsere identiske elementer mange ganger sparer man tid. Vi har moderne utstyr, teknologi og gode prosedyrer i elementproduksjonen. Kortreiste elementer innebærer altså raskere produksjon og mindre transport. Det gjør at vi kan tilby en rimelig hytte, hus og leilighet til deg.
 • Godt for miljøet – «å bygge smått» gir plass til flere hus på mindre areal, og man bevarer mer natur. Flere av våre kompakte hus og fjellhytter bygger vi i tun. Små hus krever også mindre energi i byggeprosessen. Elementproduksjon er mer effektivt, gir mindre materialsvinn og bedre ressursbruk. Det brukes 3D-verktøy som gjør det mulig å Alt i alt et mindre miljøavtrykk.
  • Steg for steg – velger du et av våre modulhus bygger du i flere etapper. Å ikke bygge større enn man trenger der og da er smart og økonomisk.
  Du kan rett og slett starte med et billig hus og investere i flere ekstra steg når behovet endrer seg. Å bygge smart har også en forbilledlig
  symbolverdi.
 • Lite vedlikehold – et lite hus vil kreve både mindre og enklere vedlikehold enn et stort hus. Færre m2 gir mindre areal å vaske på.

  Fysst er ellers opptatt av å levere gjennomført kvalitet, uansett hytte, hus eller leilighet.

Lokal verdiskapning

Fysst holder til på Ål i Hallingdal og ønsker å være langt framme i å skape mest mulig lokalt. Våre elementerproduseres på Nesbyen, sentralt i Hallingdal. I regionen sitter vi på nyttig og viktig lokalkunnskap og kjenner bolig- og hytteområdene godt. Alle våre bygg er dessuten inspirert av de flotte fjellene og naturen vi har her oppe. Ved å produsere hytter, hus og leiligheter med lokale snekkere sørger vi for viktige og kortreiste arbeidsplasser i Hallingdal.

Energiløsninger

I Fysst jobber vi med effektive energiløsninger på alle våre konsept og ønsker å være langt framme på dette. Vi har blant annet et mål om å tilby effektive energipakker til alle våre mikrohus, modulhus, leiligheter og fjellhytter.

Vi samarbeider også med en lokal bedrift om alternativer for betong i våre grunnfundamenter.

Avfallshåndtering

I Hallingdal har vi mye flott natur, enten det er høyt til fjells eller nede i dalen. Denne ønsker vi å ta vare på, for kommende generasjoner. Derfor
er vi opptatt av å ha et så lite miljøavtrykk som mulig. Å ha gode rutiner og løsninger for avfall er høyt prioritert.

Miljøfyrtårn

Fysst er Miljøfyrtårnsertifisert og pusher på for at våre leverandører også har miljøsertifisering/iso-sertifisering. Slik oppnår vi bevissthet rundt Helse, miljø og sikkerhet i hele vår verdikjede.