OM FYSST

Fysst bygger arkitekttegnede hytter, hus og leiligheter, i hele Buskerud og Valdres

  • Hytter – Som hytteprodusent kan vi levere både egne arkitekttegnede hytter i ulike størrelser eller DITT drømmeprosjekt.
  • Småhus – I husporteføljen vår bygger vi blant annet små drømmehjem, som både kalles småhus, kompakthus eller minihus/mikrohus. Dette er spennende, arealeffektive boliger for par og enslige.
  • Modulhus – En annen spesialitet er modulhus, som kort fortalt er hus som kan vokse med behovene.
  • Leiligheter – Vi bygger også smakfulle, moderne leiligheter.

Historien om Skarvhytta – en moderne, arkitekttegnet hytte

Vår historie starter som hytteprodusent. I 2015 lanserte vi Skarvhytta, et moderne hyttekonsept med fokus på hytter til fornuftig pris. Hyttene var arkitekttegnet og enkle i sin uttrykksform, med et unikt design. Arkitekt Ingar Dalen hentet sin inspirasjonen fra Skarvheimen – fjellområdet som strekker seg fra Hemsedal i øst til Aurland i vest. Hyttekonseptet finnes den dag i dag og i konseptet er det utviklet to modeller: Skaret og Nuten. Tanken bak designet har vært å gjøre kontrasten mellom inne og ute så liten som mulig. Store vindusflater, ubehandlet lerk og åpne romløsninger gir hytta en særegen nærhet til omgivelsene.

FRA SKARVHYTTA TIL FYSST

Historien om en moderne fjellhytte

Fysst er en innovativ hytteprodusent i Ål i Hallingdal som tilbyr arkitekttegnede hytter, hus og leiligheter med et moderne design.

Hytteprodusenten utvider med klassiske hytter

I 2023 overtok vi produksjonen av to spennende, klassiske hyttemodeller, Såta og Bue. Begge disse hyttene er også tegnet av Ingar Dalen. Ettersom dette også er arkitekttegnede hytter basert på elementer kommer de i flere størrelser. Bue kan du få helt ned under 50m2. Dermed ble vi en hytteprodusent med både moderne og tradisjonelle hytter i sortimentet.

Drømmen om kompakthus og modulhus

Ingar hadde lenge gått og drømt om å utvikle små, arealeffektive hus. Derfor satte han seg ved tegnebordet og tegnet i vei på det som skulle bli arkitekttegnede hus på under 50 m2. Dette ga igjen ideen til modulhus, smarte små hus som kan bygges ut trinn for trinn. Dette er hus med stor fleksibilitet, perfekt for vår tid og som gjør at man endre sitt drømmehjem etter behov.

Bærekraftige og rimelige hus og hytter

I dag er vi en komplett leverandør av moderne bygg. Enten man er på jakt etter et arkitekttegnet hus, leilighet eller hytte. Vi er opptatt av å tilby bygg som er bærekraftige, i alt fra produksjon til daglig bruk. Blant annet er vi en hytteprodusent med stort fokus på å produsere lokalt og effektivt. Fordi hyttene er små og arealeffektive får du ikke bare en mer miljøvennlig bygg, men også muligheten for en rimelig, nøkkelferdig hytte på fjellet.

Ellers er det viktigste for oss at du har en god opplevelse i møtet med oss. Derfor gjør vi det vi kan, for at du skal bli fornøyd når vi bygger hytta, huset eller leiligheten din.